12 Απριλίου 1204
          Σαν σήμερα, 815 χρόνια πριν, κατάφεραν επιτέλους οι στρατοί των Σταυροφόρων να πετύχουν αυτό που ονειρεύονταν τόσο καιρό: να μπουν στή Βασιλεύουσα Πόλη, τό αντικείμενο του φθόνου τους καί να λεηλατήσουν τους θησαυρούς της γιά να πλουτήσουν τη δική τους φτώχεια!
          Χριστιανοί(;) νά βεβηλώνουν ό,τι όσιο και ιερό, με ένα μίσος που ποτέ δεν έδειξαν οι βάρβαροι. Αποκαλούν βάρβαρο τον Αλάριχο, που κατέλαβε και λεηλάτησε τη Ρώμη, το 410. Καμιά βαρβαρότητα, όμως, που έγινε ποτέ δεν συγκρίνεται με τη βαρβαρότητα των ῾αδερφών᾽στήν πίστη, αυτών που υποτίθεται ότι ξεκίνησαν έναν ῾ιερό᾽ πόλεμο, αυτών που τόλμησαν να συνδέσουν το σημεῖο του Σταυρού με τα εγκλήματά τους, ατιμάζοντας, μαζί με την Πόλη του, και εκείνον τον πρώτο που έκανε το Σταυρό σύμβολο νίκης, εκείνον που έχτισε τήν Πόλη, που πήρε το όνομά του, εκείνον που, κάτι ήξερε και δεν αγάπησε ποτέ τη Ρώμη.
       Σαν σήμερα, πριν από 815 χρόνια, η Ρώμη πήρε την εκδίκησή της. 815 χρόνια είναι ένα τίποτα μπροστά στην αιωνιότητα. Κι η μνήμη δεν πρέπει να σβήσει. Γιατί η μνήμη κρατάει αιώνια. Κι οι βάρβαροι μένουν βάρβαροι αιώνια!

               12/04/2019                     Νινέττα Βολουδάκη
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου