Στην ηλεκτρονική ἐκδοση των TIMES του Λονδίνου, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου ε.ε. δημοσιεύτηκε ένα βίντεο, που το είχαν τραβήξει κάποιοι ζωόφιλοι ακτιβιστές το Νοέμβριο που μας πέρασε, στην επαρχία του Leicester της Βρετανίας καί έδειχνε ένα ξέφωτο στό δάσος, σπαρμένο με εκατοντάδες πτώματα φασιανών παρατημένα να σαπίσουν εκεί. Εκείνη τη στιγμή ακριβώς, στις 11.30 το πρωί, όπως δείχνει το βίντεο, έρχεται ένα JCB καί αδειάζει άλλο ένα τεράστιο φορτίο με σκοτωμένα πουλιά!
Στη Βρετανία, κάθε χρόνο εκτρέφονται πάνω από 50 εκατομμύρια πουλιά, που χρησιμεύουν στό να γίνονται ζωντανοί στόχοι σε 5.000 συγκεκριμένα κέντρα, όπου οι πελάτες “κυνηγοί” πληρώνουν χιλιάδες λίρες, προκειμένου νά έχουν τη “χαρά” να πυροβολούν ένα ζωντανό πλάσμα, που πετάει πανικόβλητο να σωθεί! Υπολογίζεται ότι ο ημερήσιος μέσος όρος νεκρών πουλιών σε κάθε ένα από αυτά τα κέντρα, είναι κάπου 800! Το χειρότερο είναι ότι οι υποτιθέμενοι κυνηγοί, δεν τα χρειάζονται για φαγητό τα θύματά τους, αλλά τα παρατάνε εκεί που τα σκοτώνουν, για να τα μαζέψουν οι υπάλληλοι! Στή θεωρία, αυτά τα πουλιά, θά έπρεπε τουλάχιστον να δοθούν για κατανάλωση στα ντόπια καταστήματα. Στην πράξη, συμβαίνει αυτό που κατέγραψε το βίντεο!
Δεν θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που θεωρείται πια κοινοτυπία, αν και δεν είναι, ότι υπάρχουν λαοί που αποδεκατίζονται από πείνα και ένα νεκρό πουλί, που οι προνομιούχοι πετάνε να σαπίσει, θα έσωζε μια οικογένεια. Να μην επαναλάβω ούτε ότι οι “πλούσιοι” λαοί είναι αυτοί που εξαθλίωσαν τους άλλους και τους καταδίκασαν στο θάνατο από πείνα.
Να μείνω στη δολοφονική μανία αυτών που “διασκεδάζουν” με το να σκοτώνουν κάτι ζωντανό και τόσο όμορφο, όσο είναι οι φασιανοί! Όχι ότι θα είχαν δικαιολογία αν ήταν άσχημα, αλλά το περιστατικό με θύμωσε και με στενοχώρησε πολύ, γιατί είχα τη χαρά, πριν χρόνια, σε ένα νησί μας, να περάσω αρκετά καλοκαίρια σε ένα μέρος, όπου περπατούσα πλάι πλάι με τους ελεύθερους, ήρεμους και πανέμορφους φασιανούς σ ̓ένα χωματόδρομο, δίπλα σ ̓ένα ποταμάκι!
Φυσικά, τώρα πιά οι φασιανοί έχουν εξαφανιστεί και, κάθε χρόνο, ο κυνηγετικός σύλλογος του νησιού κάνει εισαγωγή πουλιών, για να έχουν να σκοτώνουν όταν αρχίζει η εποχή του κυνηγιού! Το ίδιο δε κάνουν και με τους λαγούς!
Τουλάχιστον, αυτοί, τα τρώνε τα θηράματά τους. Όχι ότι δικαιολογείται να σκοτώνονται τα ελάχιστα άγρια ζωάκια και τα πουλιά, που έχουν απομείνει, από αχόρταγους ανθρώπους, που ψάχνουν για ποικιλία στον κορεσμό τους. Αλλά το να σκοτώνεις μόνο και μόνο για να έχεις τη χαρά να σκοτώνεις, περνάει σε άλλη σφαίρα και σε κάνει να αναρωτιέσαι για το αν το ανθρώπινο είδος είναι γεννημένο με δολοφονικά ένστικτα...
 Κι απ ̓την άλλη, αυτές τις μέρες διάβαζα πάλι στις ειδήσεις, ότι οι Κινέζοι πάτησαν την αθέατη πλευρά της σελήνης και μετέφεραν εκεί φυτά μέσα σε κάψουλες, που η κάθε μια είναι ένα τέλειο μικροσύστημα. Από αυτά τα φυτά, φύτρωσαν οι σπόροι του βαμβακιού! δηλαδή, αρχίσαμε να εξαπλώνουμε τη δολοφονική μανία μας και σε άλλους πλανήτες! Κι από κει και πέρα....άκρη δεν έχει ο ουρανός...

                           19/01/2019                         Νινέττα Βολουδάκη



0 Responses

Δημοσίευση σχολίου