Τον Μάιο του 1969, οι τρεις αστροναύτες του Apollo 10, ετοιμάζονταν για τη φάση της περιστροφής τους γύρω από τη σελήνη, που θα τους οδηγούσε στην αθέατη πλευρά της, εκεί που η επικοινωνία με τη Γη χάνεται.
Ο Eugene Cerman, ο πιλότος της κάψουλας που έκανε πτήσεις πολύ κοντά στην επιφάνεια της σελήνης, είχε μόλις επιστρέψει από μια τέτοια πτήση. Ο διοικητής της αποστολής, Thomas Stafford, πρόσφερε μπισκότα στους άλλους δύο «συνταξιδιώτες» του, όταν ξαφνικά ο Eugene Cerman ρώτησε:
«Το ακούτε;» Αυτόν τον συριστικό ήχο; Αυτή η μουσική μοιάζει πράγματι να είναι έξω από τον κόσμο μας, δεν μοιάζει;»
«Ναι,» απάντησε ο Stafford και μιμήθηκε τον ήχο: “ Whoooooo
O John Young, το τρίτο μέλος της αποστολής, είπε: «Τον ακούσατε κι εσείς αυτόν τον ήχο; Όντως αλλόκοτη μουσική! »
Το φαινόμενο κράτησε για μια ώρα, μέχρις ότου ο Apollo 10 περάσει στη σκοτεινή πλευρά, κι η επικοινωνία με τη Γη διακοπεί.
Σ’αυτό το διάστημα, οι τρεις αστροναύτες συζητούσαν για το αν θα έπρεπε να αναφέρουν πίσω στη NASA το γεγονός και κατέληξαν στο να μην πουν τίποτα. γιατί «κανείς δεν θα τους πίστευε.»
Όλος ο διάλογος αυτός καταγράφηκε όμως και έμεινε σφραγισμένος στα απόρρητα αρχεία της NASA. Ωστόσο, το 2012, όταν έληξε η προθεσμία του απορρήτου και η NASA παρέδωσε στη δημοσιότητα τα μέχρι τότε σφραγισμένα αρχεία, ο διάλογος προσκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές συζητήσεις.
Οι υπεύθυνοι της NASA, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με το θέμα, απάντησαν ότι δεν έδωσαν σημασία σ’ ένα συμβάν μικρής διάρκειας και το θεώρησαν ασήμαντο, σε σύγκριση με τον τεράστιο όγκο των πληροφοριών της αποστολής, που έπρεπε να αναλυθούν!
Οι συζητήσεις, βέβαια, δίνουν και παίρνουν, κι οι συνωμοσιολόγοι βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι καλύπτει σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινων, κι άλλα πολλά.
Ωστόσο, όταν διάβασα την είδηση, μου ήρθε στο νου η θεωρία του μεγάλου Ρωμαίου επιστήμονα Πλίνιου του πρεσβύτερου, που υποστήριζε ότι τα άστρα παράγουν μουσική!
Κι ο  Άμλετ: «Υπάρχουν περισσότερα πράγματα στον ουρανό και τη Γη, Οράτιε, απ’ όσα έχει ονειρευτεί η φιλοσοφία μας…»

Και πόσα άλλα………… Και πόσα άλλα…………
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου