Η ξένη απ’ το βορρά και την ομίχλη  |  Βολουδάκη Νινέττα

Εκδόσεις Λιβάνη


ISBN: 978-960-14-2706-5

Αρ. σελίδων: 320 


Τη νύχτα του πρώτου χιονιού, οι θρύλοι λένε πως τα ξωτικά βγαίνουν να το προϋπαντήσουν καβάλα στους μονόκερους.
Αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα δεις τις σκιές τους να περνούν, αλλά είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις, γιατί καβαλάρηδες και μονόκεροι είναι κάτασπροι και κρύβονται στο χιόνι.
Τα χρόνια που στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία βασίλευε η δυναστεία των Κομνηνών –τα τελευταία χρόνια του πλούτου, της ακμής και της δύναμής της– κάποια ξωτικά και μονόκεροι, κάποιοι θρύλοι και παραμύθια είχαν απομείνει να ανακατεύονται με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Βασιλίς Ειρήνη η εξ Αλαμανών», που περιγράφει τα τελευταία χρόνια της ζωής του αυτοκράτορα Ιωάννη Κομνηνού –του δεύτερου της δυναστείας–, ψάχνει ανάμεσα στους θρύλους και στις πραγματικότητες για να φέρει στο φως την ιστορία μιας Αλαμανής αρχόντισσας, της κοντέσας Μπέρθα του Σούλτσμπαχ, γυναικαδέλφης του ρήγα Κονράδου, που ήρθε στην ωραιότερη πόλη της τότε γνωστής οικουμένης, στη Βασιλεύουσα πόλη, στα μέσα του 12ου αιώνα, για να παντρευτεί το μικρότερο πορφυρογέννητο γιο του βασιλέα Ιωάννη, τον Μανουήλ.
Η ιστορία της ξεκινάει μια νύχτα του πρώτου χιονιού και ακολουθεί ένα λαβύρινθο από απρόσμενα μονοπάτια, μέχρι να φτάσει στο τέλος της, ύστερα από δεκάξι χρόνια.
Στην αρχή, ο θρόνος της αυτοκρατορίας έμοιαζε απλησίαστος για τον τελευταίο γιο που είχε τρεις μεγαλύτερους αδερφούς να προηγούνται στη σειρά της διαδοχής και το συνοικέσιο με μια Αλαμανή μικροευγενή ήταν αποδεκτό. Η ζωή των ανθρώπων, όμως, σπάνια είναι προβλέψιμη. Και, πολύ συχνά, ξεπερνάει ακόμα και τους θρύλους και τα παραμύθια.
«Η φωνή της ηχεί ακόµα και τώρα στ’ αφτιά µου, µε την ξενική προφορά της που ποτέ δεν κατάφερε να την αποβάλει εντελώς. Τα ζήλευε τα περιστέρια επειδή πετούσαν ελεύθερα στον ουρανό, ενώ εκείνη έµενε φυλακισµένη στη χρυσή φυλακή της, στο παλάτιό της, µε όλη την πολυτέλεια και τη χλιδή που ποτέ της δεν επιθύµησε. Τα µόνα πράγµατα που αγάπησε ήταν η άγρια οµορφιά των δασωµένων βουνών, η απεραντοσύνη των πεδιάδων, η χαρά τού να ακολουθεί καλπάζοντας ένα αργοκίνητο ποτάµι, µε το τόξο της κρεµασµένο στην πλάτη, τη φαρέτρα της γεµάτη φτερωτά βέλη, το σπαθί κρεµασµένο στο πλευρό της – ένας νεαρός, ευκίνητος, ατρόµητος πολεµιστής, έτσι όπως τη γνώρισα».


Στον Καιρό Των Μονόκερων - Get the ebook
Ημερομηνία Έκδοσης: 06/2010
Εκδόσεις Θέαλος
ISBN: 978-960-99387-0-9
Ο Θρύλος λέει ότι οι μονόκεροι ήταν τα πιο όμορφα, τα πιο σπάνια, ελεύθερα και ανυπότακτα ζώα που έζησαν ποτέ στη γη. Οι μονόκεροι χάθηκαν όταν χάθηκε η αθωότητα από τον κόσμο…
Υπήρχε καιρός που κάποιοι σπάνιοι άνθρωποι έζησαν με αθωότητα και τιμή. Και το πέρασμά τους μένει ακόμη αποτυπωμένο στο μέρος που έζησαν. Αν κάποιος παρατηρήσει πολύ προσεκτικά, μπορεί ακόμα να δει τα ίχνη τους. Κι αν αποκρυπτογραφήσει τη σιωπή μπορεί να ακούσει τη φωνή τους.
Ένας συγγραφέας που έχει μάθει να σκαλίζει τα χρόνια που πέρασαν για να μάθει κρυμμένες αλήθειες, ξέρει την τέχνη να ακούει τα χαλάσματα και να καταλαβαίνει.
Ένα ερειπωμένο πυργόσπιτο του 13ου αιώνα ζωντανεύει μπροστά στα μάτια όποιου έχει τον πόθο να ακούσει την ιστορία του. Κι ένας άϋλος φύλακας αψηφά τους χρόνους και τους καιρούς και μένει στη θέση του, πιστός σε μια υπόσχεση που δεν παίρνεται πίσω.
Οι εποχές αλλάζουν κι ο χρόνος κυλάει, αλλά οι άνθρωποι γυρίζουν περίπου γύρω από τους ίδιους άξονες κι η ζωή του ενός, μπορεί ακόμα να φέρει τη λύτρωση στη ζωή του άλλου.Ελισάβετ και Δαμιανός - Get the ebook
Ημερομηνία Έκδοσης: 04/2009
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN: 978-960-453-561-3
Μια παγωμένη μέρα στην Κωνσταντινούπολη, δεκαεννέα χρόνια από τότε που ξεκίνησε να βασιλεύει ο κοσμαγάπητος αυτοκράτορας Ιωάννης Κομνηνός, μια νεαρή κοπέλα ξεκινάει για έναν περίπατο μέχρι το ποτάμι που κυλάει κοντά στο σπίτι της. Είναι η μέρα που κλείνει τα δεκατέσσερα χρόνια της, η μέρα που η ζωή της αλλάζει. Στην όχθη του ποταμού, ανάμεσα στις καλαμιές, τα σκυλιά της θα ανακαλύψουν ένα άψυχο σώμα. Είναι ο μνηστήρας της καλύτερης φίλης της, ένας ηλικιωμένος και αντιπαθητικός πλούσιος χρυσοχόος. Ένας νεαρός γείτονάς της έρχεται να τη βοηθήσει, κι αυτή είναι η αρχή μιας σειράς γεγονότων που θα φέρουν στην επιφάνεια πολλά κρυμμένα μυστικά και θα οδηγήσουν στο να πέσουν πολλά προσωπεία. Μια μαγευτική ιστορία συνωμοσιών και αγάπης, ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και στην Ιστορία.


Η Πύλη του Χωροχρόνου - Get the ebook
Ημερομηνία Έκδοσης: 11/2006
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN: 978-960-453-066-3
Η 12χρονη Όλγα περνάει τις διακοπές της στο σπίτι της ξαδέρφης της κοντά στο Μυστρά. Εκεί γνωρίζει το Λεωνίδα, ένα αγόρι λίγο μεγαλύτερο και μαζί επισκέπτονται τον καθηγητή Αδριανό που πειραματζίεται πάνω στο χωροχρόνο. Ο καθηγητής μια μέρα εξαφανίζεται και καθώς τα παιδιά τον αναζητούν, ανακαλύπτουν μια μυστική πύλη που τους οδηγεί στην πόλη του Μυστρά, αλλά στο έτος 1449! Ένα σύγχρονο βιβλίο με φανταστικά στοιχεία που ωστόσο προάγουν την ελληνικότητα και γνωρίζουν στα παιδιά μια σημαντική σελίδα της Βυζαντινής ιστορίας.Ο θησαυρός του κάστρου - Get the ebook
Ημερομηνία Έκδοσης: 10/2002
Εκδόσεις Πατάκη
ISBN: 960-16-0471-5
Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, δυo παιδιά έρχονται να μείνουν κοντά σ' ένα κάστρο. Όταν ο φύλακας εξαφανίζεται και μια παράξενη κοπελίτσα κάνει την εμφάνισή της, τα παιδιά βρίσκονται μπερδεμένα σ' ένα μυστήριο που έχει τις ρίζες του πολύ βαθιά στο παρελθόν. Επειδή το χθες και το σήμερα είναι κομμάτια της ίδιας ενότητας, όποιος ψάχνει και ενδιαφέρεται για γεγονότα τόσο παλιά, που έχουν σβηστεί από τις μνήμες των ανθρώπων, μπορεί να βρεθεί μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις. Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα μυστηρίου με γρήγορο ρυθμό.Το γεφυράκι των ευχών
Ημερομηνία Έκδοσης: 2002
Εκδόσεις Υπακοή
ISBN: 960-7048-13-X

Όλοι έχουμε όνειρα για τη ζωή μας και ευχές που θέλουμε να γίνουν πραγματικότητα. Όμως η πραγματοποίηση των ευχών μας, μπορεί να είναι έκπληξη, ακόμα και για μας τους ίδιους.

 
Το άγαλμα ενός πολύ σπουδαίου ανθρώπου
Ημερομηνία Έκδοσης: 2002
Εκδόσεις Υπακοή
ISBN: 960-7048-14-8
-->
Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο σπουδαίο; Και τι αξίζει να θυμούνται από μας οι άνθρωποι; Ένα άγαλμα δίνει μαθήματα σπουδαιότητας ……ή όχι!....
 Το λαγουδάκι που δεν έμοιζε με τα άλλα
Ημερομηνία Έκδοσης: 2002
Εκδόσεις Υπακοή
ISBN: 960-7048-15-6
-->
Κάποιες φορές, αυτοί που καταφρονούμε και απομονώνουμε από τις συναναστροφές μας, είναι εκείνοι που κρύβουν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις. Το να είναι κάποιος αλλιώτικος από τους άλλους, δεν σημαίνει ότι είναι και χειρότερος απ’ αυτούς. Ίσα –ίσα, τις περισσότερες φορές είναι ξεχωριστός και πολύ καλύτερος.

Η κότα που ευχόταν να γίνει παγώνι
Ημερομηνία Έκδοσης: 2008
Εκδόσεις Υπακοή
ISBN: 960-7048-18-9
-->
Το κάθε πλάσμα έχει το δικό του ρόλο να παίξει στο σύμπαν. Το να υποτιμάς το ρόλο σου και να υπερτιμάς τους ρόλους των άλλων, μόνο δυστυχία μπορεί να σου φέρει…
Βυζαντινή Ζωγραφική Θεωρία - Get the ebook
Ημερομηνία Έκδοσης: 1994
Εκδόσεις Γρηγόρη
ISBN: 960-222-342-1
Διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Υπακοή
Μαυρομιχάλη 96
|