Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί από μας που δεν έχουν την εμπειρία ενός αεροπορικού ταξιδιού. Που δεν έχουν νιώσει τη σιωπή του ουρανού και το δέος του να πετάς πάνω στα σύννεφα.
Γι’ αυτό όταν είδα ένα ψηφιοποιημένο βιντεάκι της εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας, τρόμαξα! Όπως η κάθε πτήση σημειωνόταν με ένα φωτάκι σε ένα μπλε φόντο πάνω από τις πόλεις, η εικόνα που έβλεπε κανείς, ήταν η εικόνα μποτιλιαρισμένων νυχτερινών δρόμων μεγάλης πόλης! Κι αυτή η κίνηση ήταν μόνο των εμπορικών πτήσεων, χωρίς να υπολογιστούν οι στρατιωτικές πτήσεις και οι ιδιωτικές! Δηλαδή, καταφέραμε να μποτιλιάρουμε και την απεραντοσύνη του ουρανού!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξεχυθήκαμε και στο διάστημα. Παρακολούθησα και τα βίντεο που ήρθαν από την Rosetta και τον Philae που κυνηγούσαν ένα ταλαίπωρο κομήτη. Η Rosetta τον κατασκοπεύει από μακριά ακολουθώντας την τροχιά του, κι ο Philae «προσκομητώθηκε» (;) στην επιφάνεια του και έσκαψε και στο έδαφος του για να στείλει πληροφορίες στη γη, μήπως και ανακαλύψουν οι επιστήμονες την προέλευση της ζωής στον ταλαίπωρο πλανήτη μας. Κι όλα αυτά, γιατί η τελευταία θεωρία είναι ότι η ζωή έπεσε στη γη σε μια «βρώμικη χιονόμπαλα» από κάποιο κομήτη!
Η δική μου αφελής –ίσως- απορία είναι, ποιος ο λόγος να πασχίζουμε έτσι διακαώς να βρούμε την προέλευση της ζωής, τη στιγμή που επίσης πασχίζουμε εντατικά να την καταστρέψουμε; Ποιος ο λόγος να σκάβουμε τους κομήτες, όταν δεν έχουμε ιδέαν τι υπάρχει στο κέντρο της γης;
Θα μου πείτε, για να βρούμε έναν άλλο πλανήτη, σαν εναλλακτική λύση, να μετακομίσουμε εκεί, όταν καταστρέψουμε το δικό μας. Δηλαδή, βγήκαμε στο ψάξιμο να μας βρίσκονται πλανήτες προς καταστροφή, θέμα με το οποίο ασχολείται και μια πολύ- διαφημισμένη ταινία που βγαίνει τώρα στους κινηματογράφους!
Έτσι για να ταράξουμε την αρμονία και τη γαλήνη του σύμπαντος με την τρέλα μας. Και να κάνουμε όλα τα σύμπαντα να μετανιώσουν την ώρα και τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η παλαβή, αλλοπρόσαλλη ζωή σε τούτο τον αλλόκοτο πλανήτη μας.

0 Responses

Δημοσίευση σχολίου