Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβαζα προ ημερών ότι η γνωστή αγγλική εταιρεία Burberry λανσάρει τώρα το τελευταίο της άρωμα My Burberry, το οποίο θα έχει σαν «πρόσωπο» την Kate Moss.
Ως εδώ, όλα καλά! Δεν τελειώνει όμως εδώ η διαφήμιση. Για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πελατισσών, η εταιρεία περιγράφει το άρωμα σαν « το άρωμα λονδρέζικου κήπου μετά τη βροχή»!
Κάποιον άλλο καιρό, μπορεί να μη στεκόμουν καν στην είδηση, αφού ανήκω στο είδος που φοράει το ίδιο άρωμα πολύ καιρό και δεν έχει καμία διάθεση να το αλλάξει με καινούριο.
Οι τελευταίες βροχές, όμως και οι μυρωδιές τους με έκαναν να σταθώ. Άρωμα λονδρέζικου κήπου μετά τη βροχή…..
Κοντά στο σπίτι μου, υπάρχει ένα πάρκο. Μετά τις πρόσφατες φθινοπωρινές καταιγίδες, πέρασα από εκεί. Με το που πάτησα το πρώτο σκαλί της εισόδου, τα «αρώματα» έκαναν πραγματικό ρεσάλτο. «Αρώματα» όλων των σκυλιών της περιοχής που χρησιμοποιούν το πάρκο για τουαλέτα.  «Αρώματα» των αστέγων που έχουν για «στέγη» το πάρκο και σκορπίζουν στις γωνιές ότι «προίκα» από ρούχα και στρώματα καταφέρουν να μαζέψουν. Το «άρωμα» του καυσαερίου που κατακάθεται και των σκονισμένων δέντρων που ξεπλένεται. Και το «άρωμα» από τα φραγμένα φρεάτια που μαζεύουν λάσπη, χαλίκια και κλαράκια που ξεχειλίζουν.
Όλο αυτό το «άρωμα» να το βάλω σε μπουκάλι και να ψεκαστώ; Λέω να μου λείπει!
Θα μου πείτε πάλι, ο λονδρέζικος κήπος μυρίζει διαφορετικά. Το Λονδίνο είναι πιο πολιτισμένη πόλη από τη Αθήνα. Τι να πω; Ίσως. Ωστόσο, σκυλιά και γάτες έχουν κι εκεί. Και αστέγους έχουν. Κι ένα ποτάμι τεράστιο με παραπόταμους, με νερό μαύρο, που, έτσι και βουτήξεις απροστάτευτα τα δάχτυλά σου, μάλλον θα τα πάρεις χωρίς δέρμα! Άσε τα πτώματα ανθρώπων και ζώων που ψαρεύονται από εκεί!
Ίσως, βέβαια, τα υγρά φύλλα και το χώμα να μυρίζουν κάπως περισσότερο, αλλά ….. και πάλι λέω να μου λείπει …… Ακόμα κι αν είναι να χάσω την ευκαιρία να μοιάσω στην Kate Moss!!!
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου