Η Ν.Β. γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην καρδιά της Αθήνας, και ενσαρκώνει ένα σπάνιο - ίσως - παράδειγμα της έκφρασης: "εκτός τόπου και χρόνου"...
Δεν της αρέσουν οι πόλεις. Όσο μεγαλύτερη η πόλη, τόσο λιγώτερο της αρέσει. Κι όμως, έχει ζήσει μόνο σε πόλη χωρίς να μπορεί να βρει τρόπο να φύγει για την εξοχή!
Δεν της αρέσει ούτε ο σύγχρονος ρυθμός και τρόπος ζωής. Όσο πιο πολύ προς το μέλλον κυλάει η ζωή, τόσο λιγώτερο της αρέσει!
Και τώρα, μην πετάξει κανείς τη φωτοβολίδα: αφού δεν της αρέσει η σύγχρονη εποχή γιατί χρησιμοποιεί την τεχνολογία... Η τεχνολογία της αρέσει και πολύ, και μάλιστα, όταν η τεχνολογία φτάσει να κάνει πραγματικότητα τον τηλεφωνικό θάλαμο του Dr Who - που σε ταξιδεύει στο χώρο, το χρόνο και τα παράληλα σύμπαντα - τότε θα της αρέσει ακόμη περισσότερο! Έτσι, όποιος έχει καμμιά ιδέα για τέτοιες μηχανές, να της την πει. Θα την ακούσει με μεγάλο ενθουσιασμό.
Τέλος πάντων, μέχρι τότε, η Ν. Β. περιορίζεται στο να ασχολείται με δυο τέχνες που έχουν νικήσει - με τον τρόπο τους - το χρόνο και το χώρο: με το γράψιμο και τη ζωγραφική.
Κι επειδή, για πολλά χρόνια, μελέτησε και αγάπησε πολύ ένα κόσμο και μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή, θέλει να γνωρίσει και σ' όσους ενδιαφέρονται γι αυτά που ξέρει και αγαπάει.
Το αν θα το πετύχει, είναι μια άλλη ιστορία, που δεν θα γραφτεί από εκείνη...
|