Όλες οι γάτες ξέρουν ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής τους στη διεκδίκηση της ανθρώπινης αγάπης κι ο βασικός εχθρός τους, είναι ο σκύλος! Όλοι οι σκύλοι ξέρουν πως έχουν καθήκον να κυνηγάνε γάτες!
         Στον κανόνα αυτόν, υπάρχουν και πάρα πολλές εξαιρέσεις. Εκεί που περιμένεις να δεις μίσος και ανελέητο κυνηγητό, βλέπεις δυο ζωάκια που παίζουν μαζί και, σε πολλές περιπτώσεις, βλέπεις μια μαμά γατούλα να μεγαλώνει ένα κουτάβι μαζί με τα γατιά της, ή μια σκυλίτσα να μεγαλώνει ένα γατί με τα κουτάβια της. Τα ζωάκια, όταν ξεπερνούν τον εαυτό τους και τα ένστικτά τους, τον ξεπερνούν για να γίνουν καλύτερα, όχι χειρότερα.
Οι άνθρωποι τι είμαστε; Ποιος πατέρας και ποια μητέρα δεν θα εμπιστεύονταν το έφηβο αγόρι τους σ’ έναν αξιοσέβαστο, οικογενειάρχη με δυο παιδιά, εξηντάρη οδοντίατρο, με μειλίχιους και ευγενέστατους τρόπους; Σ’ ένα πρότυπο πατέρα και παππού και έμπειρου επιστήμονα;
Ποια «υπέρβαση» έκανε ένα τέτοιο άνθρωπο, να «ψαρεύει» αγοράκια στο internet και –ευτυχώς- να πέσει επάνω σε αστυνομικό της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και να συλληφθεί, σ’ ένα στημένο ραντεβού έχοντας στο αυτοκίνητό του μια τσάντα με ‘εργαλεία’ βοηθητικά της διαστροφής του;
Ποιος πατέρας που γέννησε και μεγάλωσε παιδιά μπορεί να ξεπεράσει το φυσικό ένστικτο ενός άνδρα – ακόμη και ενός άνδρα που δεν είναι πατέρας – να προστατέψει και να βοηθήσει ένα παιδί – όποιο παιδί; Ένα ένστικτο απόλυτα φυσικό, που υπάρχει στη βασική δομή κάθε είδους, που βοηθάει στην εξασφάλιση της συνέχειας του είδους. Γιατί, ακόμα κι αν βγάλουμε από το ανθρώπινο είδος κάθε ανθρωπιά, θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε τουλάχιστον σαν ζώα και να «ξεπερνάμε» τα ένστικτά μας και τον προγραμματισμό μας, για να καλυτερέψουμε το είδος μας.
Θέλετε να μάθετε την εξήγηση της «υπέρβασης» του είδους του που έδωσε ο εν λόγω κύριος; Ισχυρίστηκε ότι ήταν πιστός σύζυγος, μέχρι που – πριν 2-3 χρόνια – άρχισε να αμφισβητεί τη σεξουαλικότητά του! Και, μάλιστα, το δικαστήριο «κατανόησε» το πρόβλημά του, του επιδίκασε 16μηνη φυλάκιση με διετή αναστολή, κι ο κύριος ……. συνεχίζει απερίσπαστος την «υπέρβαση» της ζωή του!
Διαβάζοντας αυτή την ανησυχητική κατάντια μας, δεν μπόρεσα να μην αναρωτηθώ: έχουν γίνει τόσες και τόσες επαναστάσεις, τόσος λόγος για την ανθρώπινη ελευθερία, για ιδέες, για ιδανικά, για φούμαρα και παραμύθια.
Πως μπορεί να οργανωθεί μια επανάσταση ολόκληρου του ζωικού βασιλείου – από τα έντομα μέχρι τα κήτη – για να ελευθερωθούν από το ανθρώπινο είδος; Μόνον έτσι θα έχουν ελπίδα να ζήσουν μια ήσυχη ζωή, μακριά από τις διαστροφές μας, και την κακία μας που έχει μολύνει τα πάντα, μέχρι το βάθος αυτού του ταλαίπωρου – και κάποτε όμορφου πλανήτη!


0 Responses

Δημοσίευση σχολίου