Αθήνα, 9 Απριλίου 2016

Γράμματα αναγνωστών:

Αγαπητή κα Βολουδάκη,

Σας ευχαριστούμε θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση  της δασκάλων της Α’ Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών «Δημήτρης Πικιώνης» και μας τιμήσατε με την παρουσία σας, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 όπου παρουσιάσατε στα παιδιά μας ένα δικό σας παραμύθι, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του σχολείου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 2 Απριλίου.
Μαζί με τις ευχαριστίες μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες του blog σας την εμπειρία μας αυτή.

 
Η συγγραφέας, λοιπόν, παρουσίασε στα παιδιά το παραμύθι της «το λαγουδάκι που δεν έμοιαζε με τα άλλα», μια τρυφερή ιστορία που θίγει σημαντικά και πολύ επίκαιρα θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η τόλμη του να είναι κανείς ο εαυτός του αλλά και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικογένεια στη ζωή των παιδιών.
Ένα λαγουδάκι μη αντέχοντας τα πειράγματα των αδελφών του, που το κορόιδευαν συνεχώς γιατί δεν έμοιαζε με αυτά, μάζεψε όλο του το κουράγιο και έφυγε από το σπίτι του αναζητώντας αλλού την αγάπη και την αποδοχή. Η περιπλάνησή του στο μεγάλο δάσος το οδήγησε να γνωρίσει την φιλία και την αποδοχή που αναζητούσε σε μια οικογένεια λύκων. Η οικογένεια όμως του μικρού γκριζούλη δεν έπαυσε να το αναζητά ώσπου το βρήκε στην καρδιά του δάσους, μέσα στη φωλιά των λύκων. Το παραμυθάκι καταλήγει με τα αδελφάκια του γκριζούλη να έχουν πάρει το μάθημά τους και τον μικρό μας ήρωα να έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν αλλά και νέους φίλους!
Η συγγραφέας, με τον δικό της χαρακτηριστικό χιουμοριστικό τρόπο, καθ΄ όλη την διάρκεια της παρουσίασης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία συμμετείχαν ενεργά, διατυπώνοντας ερωτήσεις αλλά και τις δικές τους απόψεις για την όμορφη αυτή ιστορία και γενικότερα για τα παραμύθια.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την παρουσία σας στο Σχολείο μας και θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας ξαναδούμε σύντομα!!
Μακάρι και άλλα σχολεία να έπαιρναν τέτοιες  πρωτοβουλίες, να παρουσιάζουν στα παιδιά μας αξιόλογα βιβλία, με νοήματα, ιδίως στην εποχή μας που υπάρχει μεγάλη κρίση αρχών και αξιών!
Προτείνουμε σε όλες τις μαμάδες να αναλάβουν δράση και, με την βοήθειά σας, να ζωντανέψουν και τα υπόλοιπα παραμύθια σας, που έχουν εξίσου σημαντικά διδάγματα και προβληματίζουν εποικοδομητικά μικρούς και μεγάλους.

Με εκτίμηση,

Μαρίνα Διαμαντή (μια μαμά της Α’ Τάξης)


Για να ζωντανέψουν τα παραμύθια της Νινέττας Βολουδάκη και στο δικό σας σχολείο «πατήστε εδώ»
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου